Све категорије
ENEN

НХ₃

Амонијак

Амонијак, нека врста неорганске супстанце са хемијском формулом НХ3 и молекулском тежином од 17.031, је безбојан и има јак иритирајући мирис.

Амонијак високе чистоће се углавном користи у области нових оптоелектронских материјала и важан је основни материјал за припрему ГАН-а по МОЦВД технологији. Амонијак високе чистоће је такође основни материјал за припрему азот трифлуорида, силицијум нитрида и сировог гаса за производњу азота супер високог квалитета. Поред тога, течни амонијак се широко користи у индустрији полупроводника, металуршкој индустрији и другим индустријама и научним истраживањима која захтевају заштитну атмосферу.

истрага
 • преглед
 • апликација
 • FAQ
 • истрага
 • Слично
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Амонијак
Процес

Амонијак се производи Хабер-Босцх поступком, који се састоји од директне реакције између водоник азот, у моларним размерама 3:1.

Амонијак се производи Хабер-Босцх поступком, који се састоји од директне реакције између водоника и азота, у моларним размерама 3:1.

Индустријски амонијак се пречишћава филтером у електронски амонијак ултра високе чистоће.

Годишња производња гаса амонијака ултра високе чистоће у Јинхонг је преко 10,000 тона.

Гас Амонијак
ЦАС 7664-41-7
Чистоћа ≥ КСНУМКС%
aplikacije
 • Обрада метала
  Обрада метала

  Амонијак се користи у таквим операцијама обраде метала као што су нитрирање, карбо-нитрирање, светло жарење, лемљење у пећи, синтеровање, итд. Користи се за екстракцију метала као што су бакар, никл и молибден из њихових руда. Такође се користи за смањење атмосфере у топлотној обради метала и за производњу силицијум нитрида.

 • Полупроводници
  Полупроводници

  Амонијак се широко користи у индустрији полупроводника.

 • ЛЕД
  ЛЕД

  Амонијак се користи у производњи плавих и белих ЛЕД диода (Лигхт Емиттинг Диодс).

 • Хемијски
  Хемијски

  Дисоцирани амонијак се такође користи као погодан извор водоника за хидрогенацију масти и уља. Амонијак високе чистоће обезбеђује азотну киселину кроз Оствалдов процес. Амонијак се такође користи у производњи цијановодоника.

 • енергија
  енергија

  Нафтна индустрија користи анхидровани амонијак који неутралише киселе састојке сирове нафте и у опреми за заштиту од корозије као што су торњеви са мехурастим плочама, измењивачи топлоте ек-јв, кондензатори и резервоари за складиштење.

 • Производња
  Производња

  Као средство за прераду, амонијак се користи у производњи алкалија, амонијум соли, боја, фармацеутских производа, купрамонијум рајона и најлона.

 • Гумарска индустрија
  Гумарска индустрија

  Амонијак се користи у индустрији гуме за стабилизацију сировог латекса како би се спречила коагулација током транспорта и складиштења.

 • животна средина
  животна средина

  Амонијак се може користити за неутрализацију азотних оксида које емитују дизел мотори селективном каталитичком редукцијом.

Често постављана питања
 • Која је формула (хемијска формула) амонијака?

  НХКСНУМКС

 • Колика је моларна маса амонијака?

  КСНУМКСг / мол

 • Да ли је амонијак база?

  НХ3 није база, не може да се јонизује, он је неелектролит, али је алкални гас.

 • Да ли је амонијак једињење?

  Амонијак је једињење, јер се амонијак синтетише од Н атома и Х атома да би се формирали молекули, а такође је и гас. Након што је растворен у води, реагује са водом и ствара амонијум и хидроксид. У овом тренутку, у води има више хидроксида него водоничних јона. Дакле, решење је алкално. Амонијак има јак иритирајући мирис, растворљив је у води, етанолу и етру, разлаже се на азот и водоник на високој температури, има редукционо дејство и може се оксидовати у азот оксид у присуству катализатора.

 • Да ли је амонијак токсичан?

  Амонијак је токсичан и може да опече кожу, очи и слузокожу дисајних органа. Прекомерно удисање може изазвати отицање плућа, па чак и смрт.

 • Да ли је амонијак запаљив?

  Амонијак се не може сагорети у ваздуху, али се може сагорети у чистом кисеонику, тако да амонијак није запаљив гас.

 • Да ли је амонијак поларни или неполарни?

  Амонијак је поларни молекул.

 • Која је тачка топљења амонијака?

  Густина амонијака 0.7710 г/Л (стандардно стање), тачка топљења -77.7°Ц, тачка кључања -33.35°Ц, критична температура 132.9°Ц, критични притисак 11342.3 кПа (112.3 атмосфере)

 • Које су опасности од амонијака?

  1. Испарени течни амонијак је веома испарљив и веома иритантан, а иритација назалне слузокоже може изазвати гушење. Може изазвати црвенило и отицање грла, изазивајући кашаљ и промуклост.
  2. Дуготрајно излагање амонијаку високе концентрације може изазвати емфизем и упалу плућа, стимулисати нервни систем и уништити респираторну функцију и циркулацију крви.
  3. Контакт са кожом са високом концентрацијом гаса амонијака ће апсорбовати влагу њеног ткива, алкализирати масноћу и изазвати некрозу раствореног ткива.
  4. Осетљивост олфакторних органа ће се променити са дугим временом излагања.
  5. Испарени гас амонијака је такође експлозиван, а његов опсег експлозије у ваздуху је 16.0-25.0%, што лако може представљати претњу по личну безбедност.

 • Како функционише хлађење амонијака?

  Након што течни амонијак апсорбује топлоту предмета који се хлади у испаривачу, он се испарава у гас амонијака ниског притиска и ниске температуре, који се удише компресором, компримује у гас амонијака високог притиска и високе температуре, а затим се испушта у кондензатор. Затим се кондензује у течност амонијака високог притиска у кондензатору, пригушује вентил за гас у течност амонијака ниског притиска и ниске температуре, а затим поново улази у испаривач да апсорбује топлоту и испари како би се постигла сврха циркулационог хлађења амонијака.

 • П: Која је тачка топљења амонијака?

  Густина амонијака 0.7710 г/Л (стандардно стање), тачка топљења -77.7°Ц, тачка кључања -33.35°Ц, критична температура 132.9°Ц, критични притисак 11342.3 кПа (112.3 атмосфере)

 • П: Која је употреба амонијака?

  1. Амонијак се користи за производњу амонијачне воде, азотног ђубрива, сложеног ђубрива, азотне киселине, амонијумове соли, соде пепела итд.
  2. Широко се користи у хемијској, лакој индустрији, ђубривима, фармацеутским, синтетичким влакнима и другим пољима.
  3. Неорганске соли и органски интермедијери који садрже азот, сулфонамиди, полиуретани, полиамидна влакна и нитрилне гуме морају директно користити амонијак као сировину.
  4. Поред тога, течни амонијак се често користи као расхладно средство, а амонијак се такође може користити као биогориво за обезбеђивање енергије.

истрага
Слично

Вруће категорије