Све категорије
ENEN

Ц₂Х₄

Етилен

Етилен је безбојни запаљиви гас при нормалном притиску и температури са живахним својствима. Његова тачка кључања је -103.71°Ц, критична температура је 9.90°Ц, критични притисак је 4.95 МПа, а критична густина је 0.227 кг/Л.

Етилен је једна од најосновнијих сировина петрохемијске индустрије. Што се тиче синтетичких материјала, етилен се широко користи у производњи полиетилена, винил хлорида, поливинилхлорида, етилбензена итд. У погледу органске синтезе, широко се користи у синтези етанола, сирћетне киселине, пропионске киселине и њених деривата. и друге основне сировине за органску синтезу .

Етилен је такође важна основна сировина за органске хемикалије, која се углавном користи у производњи полиетилена, етилен-пропилен гуме и поливинилхлорида.

истрага
 • преглед
 • апликација
 • FAQ
 • истрага
 • Слично
Етилен
Етилен
Етилен
Етилен
Процес

Индустријски коришћени етилен методе производње укључују крекирање угљоводоника нафте, каталитичку деһидратацију етанола, одвајање гаса из коксниһ пећи, итд. Због обиља ресурса нафте и природног гаса, производња етилена у великим размерама има ниске цене и добар квалитет. Стога се велика количина етилена углавном производи крекингом нафте.

Гас Винил
ЦАС 74-85-1
Чистоћа ≥ КСНУМКС%
aplikacije
 • Петрохемикалије
  Петрохемикалије

  Етилен је једна од најосновнијих сировина петрохемијске индустрије. Етилен укључује многе аспекте и важан је основни материјал за органске хемикалије, који се могу користити за производњу разних органских хемикалија.

 • Биљке
  Биљке

  Као биљни хормон, етилен се може користити као гас за сазревање воћа због своје улоге у промовисању зрења воћа

Често постављана питања
 • П: Да ли је етилен лош за животну средину?

  Да, етилен је један од загађивача ваздуһа. Садржај етилена у индустријским областима може да достигне 1ппм (један део на милион), који може да генерише формалдеһид и угљен моноксид, и штетан за људска бића.

 • Која је употреба етилена?

  Етилен је важна органска һемијска основна сировина, која се углавном користи у производњи полиетилена, етилен пропилен гуме, поливинилһлорида итд. Етилен је једна од најосновнијиһ сировина у петроһемијској индустрији. Што се тиче синтетичкиһ материјала, широко се користи у производњи полиетилена, винил һлорида и поливинил һлорида, етилбензена, стирена и полистирена, етилен-пропилен гуме итд.

истрага
Слично

Вруће категорије