Све категорије
ENEN

Ц₂Х₄О

етилен оксид (ЕО)

Етилен оксид је токсична супстанца која се раније користила за прављење биоцида. Етилен оксид је запаљив и експлозиван, па га није лако транспортовати на велике удаљености. Широко се користи у индустрији прања, фармацеутске, штампарске и бојења. У хемијским индустријама, може се користити као полазно средство за средства за чишћење. Амерички хемичар Лојд Хол патентирао је метод стерилизације етилен оксидом за очување зачина 1938. године, метод који се користи и данас.

истрага
 • преглед
 • апликација
 • FAQ
 • истрага
 • Слично
етилен оксид (ЕО)
етилен оксид (ЕО)
етилен оксид (ЕО)
етилен оксид (ЕО)
етилен оксид (ЕО)
етилен оксид (ЕО)
Процес

1.Хлорохидринација: Први пролаз етилен и гасовитог хлора у воду да се добије 2-хлороетанол, а затим реагује алкалије (обично кречно млеко) са 2-хлороетанолом да би се добио етилен оксид.

2.Оксидација: Коришћењем ваздуха или кисеоника са концентрацијом већом од 95% (запремина) као оксидансом, етилен оксид се припрема кроз три процеса реакције, рекуперацију етилен оксида и рафинацију етилен оксида.

Месечни учинак пуњења Јинхонг етилен оксида течног гаса (100% чист ЕО, ЕО: ЦО2 мешани гас) за цилиндар стерилизација је преко 200 тона.

Гас Етилен оксид
ЦАС Етилен оксид
Чистоћа ≥ КСНУМКС%
aplikacije
 • Медицински
  Медицински

  Етилен оксид има бактерицидно дејство, не кородира метале, нема остатака мириса и може да убије бактерије (и њене ендоспоре), буђ и гљивице, па се може користити за стерилизацију неких предмета који не могу да издрже стерилизацију на високим температурама и гасне бактерициде за материјала. Етилен оксид се широко користи за дезинфекцију медицинског материјала као што су завоји, шавови и хируршки инструменти.

 • Складиштење хране
  Складиштење хране

  Фумиганти за етилен оксид се често користе у очувању житарица и хране.

 • Хемијска синтеза
  Хемијска синтеза

  Етилен оксид се углавном користи у производњи етилен гликола (сировина за полиестерска влакна), синтетичких детерџената, нејонских сурфактаната, средстава против смрзавања, емулгатора и производа од етилен гликола, као и у производњи пластификатора, мазива, гуме и пластике итд. Широко се користи у прању и фарбању, електроници, медицини, пестицидима, текстилу, производњи папира, аутомобилима, истраживању и преради нафте и многим другим пољима.

Често постављана питања
 • П: Коју спецификацију можете доставити?

  Однос гаса: ЕО: 100% Цилиндар: 400Л/800Л Паковање: Боце за гас заварене од нерђајућег челика

  Однос гаса: ЕО: 100% Цилиндар: 15Л/20Л/40Л Паковање: Боце за гас заварене од нерђајућег челика или гасне боце од алуминијумске легуре

  Однос гаса: ЕО/ЦО2: 70%/30% Цилиндар: 400Л/800Л Паковање: Боце за гас заварене од нерђајућег челика

  Однос гаса: ЕО/ЦО2: 80%/20% Цилиндар: 400Л/800Л Паковање: Боце за гас заварене од нерђајућег челика

  Однос гаса: ЕО/ЦО2: 90%/10% Цилиндар: 400Л/800Л Паковање: Боце за гас заварене од нерђајућег челика

 • Која је употреба етилен оксида?

  Етилен оксид је гасно бактерицидно дезинфекционо средство широког спектра високе ефикасности. Има снажну продорну моћ на дезинфиковане предмете, може да допре до дубоког дела предмета и може да убије неколико патогених микроорганизама. И гас и течност имају снажан антимикробни ефекат. Пошто гас има снажан ефекат, често се користи за дезинфекцију.

 • Које су опасности од етилен оксида?

  Етилен оксид је гасно дезинфекционо средство које је веома отровно за људско тело и може изазвати реакције тровања код људи. Дуготрајно излагање малој количини изазива синдром неурастеније и аутономну дисфункцију.

 • Које су опасности етилен оксида по животну средину?

  ЕО је хемијски активан и може се подвргнути секундарној трансформацији у окружењу. Његова фотохемијска реакција ће изазвати урбани фотохемијски смог и изазвати секундарно загађење. Поред тога, због своје високе токсичности и секундарне опасности по животну средину, уврштен је на листу токсичних и штетних испарљивих органских једињења за контролу загађења ваздуха од стране земаља широм света.

истрага
Слично

Вруће категорије