Све категорије
ENEN

ПСА генератор азота


ПСА генератор азота је уређај за генерисање азота базиран на технологији Адсорпције са променама притиска (ПСА). Првенствено се користи за одвајање азота високе чистоће из ваздуха и налази широку примену у индустрији, лабораторијама и медицинским пољима. ПСА азотна машинска технологија је веома зрела технологија и постоји од 1970-их. У ствари, хиљаде ПСА фабрика опслужују купце широм света.


истрага
  • преглед
  • Opis
  • истрага
  • Слично
ПСА генератор азота
ПСА генератор азота
ПСА генератор азота
ПСА генератор азота
ПСА генератор азота
ПСА генератор азота


Производни опсег
Н2 Излаз Чистоћа Притисак Температура
50-500Нм3 / х КСНУМКС%-КСНУМКС% КСНУМКС-КСНУМКСМПа Собна темп.Ниска потрошња енергије: 0.2-0.4кВ.х/Нм3
Потреба за напајањем: 380В, три фазе
Мала окупирана област: ПСА азот производни уређај као целина клизач, компактна структура, мали отисак.Димензије неких модела
50Нм3/х 100Нм3/х 150Нм3/х ≥200Нм3/х
КСНУМКС * КСНУМКС * КСНУМКС КСНУМКС * КСНУМКС * КСНУМКС КСНУМКС * КСНУМКС * КСНУМКС Дизајниран у складу са тим
Opis

ПСА генератор азота је уређај за генерисање азота базиран на технологији Адсорпције са променама притиска (ПСА). Првенствено се користи за одвајање азота високе чистоће из ваздуха и налази широку примену у индустрији, лабораторијама и медицинским пољима.


Шематски дијаграм процеса н2 генератора


недефинисан


Азот који производи генератор азота делимо на нормалан азот (чистоћа 95%-99.99%) и азот високе чистоће (чистоћа 99.995%-99.9997%). Нормални азот се производи као што је приказано на горњем дијаграму и подељен је на три главне компоненте: ваздушни компресор, систем за пречишћавање ваздуха и систем за производњу азота. Систем за пречишћавање ваздуха може бити опремљен хладним сушачем, адсорпционим сушачем или комбинованим сушачем по потреби, а генератор азота н2 може бити опремљен одговарајућим резервоаром за складиштење по потреби. Ове три компоненте ће бити укратко представљене у наставку.


Систем компримованог ваздуха (ЦАС)

Систем компримованог ваздуха се састоји од компресора и резервоара за ваздушни пуфер (за обезбеђивање компримованог ваздуха потребног за ВПС постројење за азот/кисеоник). Процес захтева да систем обезбеди стабилан излазни притисак и довољну запремину ваздуха. Ваздушни компресор је вијчани компресор са убризгавањем уља са поузданим радом, једноставним одржавањем, ниском буком и без основног рада.


Систем за пречишћавање компримованог ваздуха

Компримовани ваздух из пуфер резервоара прво улази у 9-степени филтер, а затим улази у расхлађени сушач. Компримованом ваздуху се оставља да се на силу охлади тако да се водена пара у ваздуху кондензује и кондензује у течну воду захваћену прашином и уљем и испушта се из машине.

Последња фаза хладне сушаре је група прецизних филтера, која се састоји од два степена филтера. То су 7-степени филтер главне линије и 3-степени високоефикасни филтер за уклањање уљне магле.

7-степени филтер за довод ваздуха има тачност од 1ум, који филтрира 1ум и веће чврсте и течне честице, са садржајем заосталог уља од 1ппм в/в.

3-степени високоефикасни филтер за уљну маглу са прецизношћу филтрације од 0.01 ум, филтрирањем 0.01 ум и већим чврстим и течним честицама, садржајем заосталог уља 0.001 ппм в/в.


Системи адсорпције азота са променљивим притиском

Генератор н2 се заснива на чистом компримованом ваздуху као сировини и угљеничном молекуларном ситу као адсорбенту, користећи принцип адсорпције променљивог притиска за добијање азота на собној температури. Према разлици адсорпције кисеоника и азота на површини угљеничног молекулског сита и различитој брзини дифузије кисеоника и азота у угљеничном молекуларном ситу, програмабилни контролер контролише отварање и затварање програмираног широког, да би се реализовао процес адсорпције под притиском и декомпресијске десорпције, да би се завршила потребна сепарација чистог нитрогена и добијање кисеоника.


Техничке спецификације

Брзина протока: 3~5500Нм³/х
Тачка росе: ≤-73℃
Чистоћа: 95% ~ 99.9995%.


Карактеристике

Брзо покретање, са квалификованим азотом доступним за 15 до 30 минута;
Потпуно аутоматски рад опреме, цео процес може бити без надзора;
Ефикасно пуњење молекуларних сита за чвршћи, чвршћи и дужи век трајања;
Стабилан и подесив притисак, чистоћа и проток како би се задовољиле различите потребе купаца;
Разумна структура, напредни процеси, сигурност и стабилност, ниска потрошња енергије;


Системи за хидрогенацију азота (или угљеника) и пречишћавање

Постројење за пречишћавање азота које је дизајнирала наша компанија је традиционални процес пречишћавања азота типа хидрогенације и деоксигенације. Принцип је да се користи специјални 506ХТ паладијумски катализатор за уклањање нечистоћа кисеоника, водене паре и прашине из азота помоћу катализе, адсорпције и филтрације како би се добио азот високе чистоће са 99% чистоће азота из генератора азота као сировине. А специјално формулисани паладијумски катализатор типа 506ХТ омогућава кисеонику у азоту да хемијски реагује са водоником под дејством катализе на следећи начин:
2H2+O2  ==  2H2O


За овај систем пречишћавања

Запремина гаса за руковање: 10-500 Нм3/х
Чистоћа сировог азота: ≥99%
Чистоћа азота производа: 99.9995% Садржај кисеоника: ≤1ппм
Тачка росе: ≤-60℃~-70℃
Излазни притисак азота производа: 0.1МПа-0.6МПа


Јинхонггас продаје мали ПСА гасни генератор на лицу места који нуди предности као што су једноставна структура, једноставан рад, ниска потрошња енергије и мали отисак. Ови ПСА генератори азота су посебно погодни за потребе производње азота у малим операцијама. Широко се користе за заштиту азота у индустријама као што су метални мехови, СМТ (Сурфаце Моунт Тецхнологи), тврде легуре, ванадијум нитрид, ферованадијум и топлотна обрада механичких делова. Такође се користе за пречишћавање азотом и превенцију оксидације у преради бакра, фармацеутској и хемијској индустрији и процесима производње флоат стакла. Ако имате било каквих захтева, слободно нас контактирајте да се распитате о ценама генератора азота. Поздрављамо ваше упите и радо ћемо вам пружити потребне информације.

истрага
Слично

Вруће категорије