Све категорије
ENEN

ПСА генератор азота Увод

Датум: 15

1 ПСА Азот Генератор Интродуцтион

1.1 Шта је ПСА технологија

ПСА технологија је веома зрела технологија и постоји од 1970-их. У ствари, хиљаде ПСА фабрика опслужују купце широм света.

У наставку објашњавамо ПСА технологију користећи једноставан дијаграм процеса.

ПСА процес

Ваздух се састоји од 78% азота и 21% кисеоника. Технологија ПСА Нитрогенгенератион ради на принципу одвајања ваздуха адсорбовањем кисеоника и одвајањем азота. Процес адсорпције са променама притиска (ПСА Нитроген) се састоји од 2 посуде испуњене угљеничним молекуларним ситом (ЦМС). (погледајте слику испод за детаље о посудама).


Корак 1: Адсорпција

Претходно филтрирани компримовани ваздух пролази кроз једну посуду напуњену ЦМС-ом. ЦМС адсорбује кисеоник и азот излази као гас производа. Након неког времена рада, ЦМС унутар овог суда бива засићен кисеоником и више не може да се адсорбује.

Корак 2: Десорпција

Након засићења ЦМС у посуди, процес пребацује производњу азота у другу посуду, док засићеном слоју омогућава да започне процес десорпције и регенерације. Отпадни гас (кисеоник, угљен диоксидитд.) се испушта у атмосферу.

Корак 3: Регенерација

Да би се регенерисао ЦМС у посуди, део азота који производи други торањ се убацује у овај торањ. Ово омогућава брзу регенерацију ЦМС-а и да га учини доступним за производњу у следећем циклусу.

Циклична природа процеса између два суда обезбеђује континуирану производњу чистог азота.

ПСА процес-2


1.2 Технички подаци за ПСАНитрогенСистем

* Систем компримованог ваздуха (ЦАС) 

Овај ЦАС нуди компримовани ваздух ПСА машини. Овај ЦАС треба да нуди веома стабилан притисак и довољну запремину компримованог ваздуха. 


* Третман ваздуха система компримованог ваздуха 

Прво компримовани ваздух пролази кроз филтер 9. разреда, а затим у расхладну сушару. Постоје 3 разлога зашто је потребно опремити Реф. 


Сушилица :

а. Судац. Сушач може да смањи температуру компримованог ваздуха и кондензује пару у течну воду са прашином и мазивом да би се испразнила. Да бисте спречили кондензацију, изазвати рђу у систему цевовода.

б. За заштиту филтера 7. разреда по Реф. Сушач, јер филтер 7. разреда само може уклонити течну воду до 2000 ппм.

ц. За побољшање чистоће Н2.


Након Реф. Опрема за сушење са 2 сета филтера:

а. Филтер 7. разреда: који може уклонити честице до 1 ум и садржај уља до 1 ппм

б. Филтер трећег степена: који може уклонити честице до 3 ум и садржај уља до 0.01 ппм в/в. Ефикасност филтрације је 0.001%.


Након ових третмана ваздуха, према стандарду ИСО8573-1, квалитет компримованог ваздуха може да достигне класу 1. Затим се компримовани ваздух без уља и осушени може у ПСА машину да произведе 99.9% Н2.


*Систем адсорпције са променама притиска (ПСА).

ПСА је напредна технологија одвајања гаса.

а. ПСА-ове карактеристике:

  • Може се лако подесити чистоћа Н2 различитом запремином

  • Може да ради на ниском и нормалном притиску, безбедно и штеди енергију

  • Дизајн једноставан и лако одржавање

  • Аутоматско управљање микропроцесором  

б. Угљено молекулско сито (ЦМС): ЦМС је кључ ПСА генератора азота. ЦМС може да адсорбује кисеоник, ЦО2 и воду, али не и азот. 

ц. Принцип ПСА:

      При високим притисцима ЦМС има већи афинитет за кисеоник, угљеник   

      диоксида и водене паре него при ниским притисцима. Погледајте графикон испод;

截图 信 截图 _20230615152952

Када притисак ваздуха расте, ЦМС адсорбује кисеоник, ЦО2 и воду. Када падне на нормалан притисак, ЦМС адсорбује мало кисеоника, ЦО2 и воде.

ПСА генератор азота користи пар апсорбера (А и Б торањ) који се пуни ЦМС и наизменично се напаја компримованим ваздухом. Док апсорбер А производи азот, ЦМС у апсорберу Б се регенерише смањењем притиска до притиска околине. Након цца. 60 секунди притисак у два апсорбера се изједначава, што значи да се компримовани ваздух користи максимално ефикасно. Тада долази ред на апсорбер Б да производи азот, док се ЦМС у апсорберу А регенерише.


2.1 О нама

Сузхоу  Јинхонг Гас Цо.Лтд основана октобра 1999. године, смештена у индустријском парку Панианг, град Суџоу, провинција Ђангсу, Кина. Специјализовани смо за производњу различитих индустријских гасова, специјалних гасова и гаса за формирање итд., такође пружамо АСУ систем за снабдевање гасом и инжењеринг на лицу места. Ако ваша компанија има било какве потребе за гасом или производњом гаса на лицу места, контактирајте нас.


Вруће категорије